• Образование в чужбина - Кандидатстване, процедури, документи, кореспонденция

 • Образование в чужбина - Консултации

 • Чуждоезиково обучение - Подготовка за IELTS, iBT TOEFL, Cambridge FCE, CAE

 • Чуждоезиково обучение - Входен тест и планиране


Ако вече сте решили към коя дестинация ще се отправите и желаете - попълнете нашата анкета:

Къде в чужбина планирате да продължите образованието си?


 

Ако желаете да се информирате и планирате подготовката си за сертификат, ориентация за възможности и програми за обучение в чужбина или по-нататъшните стъпки в процеса на кандидатстване за продължаване на образованието в чужбина следва да се свържете с нас за да можем да планираме час за

БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ - образование в чужбина, в удобно за двете страни време.

Времетраене: 45 мин. (макс.: 1 час)Ако ни посетите без предварително записан час, не можем да гарантираме, че ще ви отделим време на момента, предвид натовареното ни ежедневие. 


 

 НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ за час за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ-ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА он-лайн СЕГА!


Предвид запитвания и често невъзможност кандидатитите от други градове да пътуват (особено през седмицата в работното време на офиса) до Варна стартираме и БЕЗПЛАТНА ОНЛАЙН консултация по образование в чужбина - 30 мин. Провежда се по Skype в удобно и за двете страни време ! Моля заявете консултация, като добавите ms.diamandieva във вашия Skype и в поканата визирате: Име, Фамилия - Град - Желана дата и час за консултация. Ние ще потвърдим в срок от 24 ч. и ще планираме провеждането.

Мoжете да подадете и заявка през нашия LiveChat- долу,  вдясно на екрана, като предоставите следната информация: Име, Фамилия - Град - Желана дата и час за консултация, Skype ID. 

 

 

 

Уважаеми дванадесетокласници,

1. Ако сте решили да кандидатствате във Великобритания за прием в бакалавърска програма от учебната 2018/2019, вие можете да го направите в срок до 15 януари 2018


Ние, като консултанти по образование в чужбина с дългогодишен опит, ви съветваме да не оствяте нещата за посления момент и да кандидатствате ASAP и вече стартирахме процедурите по кандидатстване Великобритания 2018/2019!

Вие можете да се възползвате и нашите услуги по кандидатстване като регистрирана в UCAS консултантска фирма.

 

2. За тези, който са избрали друга дестинация за да продължат образованието си следва да се имат предвид крайните срокове за подаване на кандидатурите за бакалавърски програми за прием 2018. 

Уважаеми бъдещи единадесетокласници,

Ако обмисляте продължаване на образованието си в чужбина, то вече е време да прецизирате какво ви предстои през последната година в училище и какво следа да знаете за кандидатстването в университет в желаната от вас дестинация( държава) и специалност. 

Възползвайте се от нашата БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ по ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА. Резервирайте час СЕГА!

NB! Следва да се има предвид, че подготовката на досието за кандидатстване изисква и чисто технологично време за обработка на документите и е резонно да започнете с необходимия аванс от време, независимо дали ще се опитате сами да се справите с процедурите или ще ползвате услугите на нашата консултантска фирма.

 


 

КРАЙНИ СРОКОВЕ ЗА КАНДИДАТУРИ - БАКАЛАВЪРСКИ ПРОГРАМИ В ЧУЖБИНА ПО ДЕСТИНАЦИИ:

 • Великобритания ( Шотландия, Северна Ирландия, Уелс, Англия) - 15 Януари;

 • Швеция - 15 Януари;

 • Италия (Bocconi University) - 15 Януари;

 • Р Ирландия -  1 Февруари, но до 20 Януари - с редуцурана такса за кандидатстване;
 • Дания - 15 Март;

 • Франция - 20 Март;

 • Холандия - 1 Май;

 • Испания - 3 Юли;
 • Германия - 15 Юли;

 •  Австрия - Юли - Август, с изключение на специалностите с приемен изпит (през април, май в годината на кандидатстване) .


 

КРАЙНИ СРОКОВЕ ЗА КАНДИДАТУРИ - МАГИСТЪРСКИ ПРОГРАМИ

ЦЕЛОГОДИШНО, НАЙ-КЪСНО МЕСЕЦ ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ПРОГРАМАТА!

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ, ВЕЩИ и СРЕДСТВА при заминаване за образование в чужбина

 

Добра практика е всичко по-долу да се приготви с достатъчен аванс от време, а не в последния момент, за да се избегне риска нещо да бъде пропуснато ИЛИ да няма време да бъде приготвено.

I. Документи:

1.Писмо/документ, че студента е приет в дадения университет и съответната програма (ако има такъв).

2.Легализирана или преведена (лицензиран превод) Диплома за средно образование или Дипома за Бакалавър и Приложение; (АКО Дипломата не e легализирана, за всеки случай и ОРИГИНАЛИ), Серитфиката за владеене на английски език ( IELTS, iBT TOEFL, Cambridge ESOL, др.) или съответния чужд език на програмата, в която ще се обучава стyдента (DSD-II, TestDaF- немски; DELF, DALF - френски; DELE - испански, и др.)

3.Договор/Потвърждение за настаняване в студентско общежитие (ако има такова).

4.Писмо/а от Student Finance ( за UK) за отпуснат студентски кредит и това с дати и плащане на вноските към университета (ако има такова/а).

5.Валидна Европейска здравна карта - издава се във всеки клон на ДСК -безплатно, в срок от 14 работни дни.

6.Други документи (опция/при необходимост): Препоръки от работодател (с лиценциран превод на съответния език), акт за раждане - лицензиран превод на дубликат, ако не е издаден Дубликта като многоезичен и т.н.

II. Дрехи:

По преценка на студента, според климата на дестинацията.

III. Финансови средства:

1. В iCard.com карта (предварително издадена, съгласно указанията, дадени от Мис Диамандиева ООД) - по-преценка на студента, но мин. 200 единици, препоръчително - издръжка поне за един месец в чужбина.

2. В брой (в съответната валута) - макс. 200-300 единици.

3. Други платежни средства/карти (ако има, по преценка на студента).

 

IV. Здравни осигуровки: 

1. От датата на Дипломирането след завършване на средното образование или висше -бакалавър РБългария преустановява да заплаща здравни осигуровки. Следва студента да заплати за месеците до започване на обучението си в университета.

2. Със записването си в универитета да изиска от Регистратурата официално писмо (подписано и подпечатано от университета), че е РЕДОВЕН студент. При завръщане в България ( по време на ваканции) на това писмо се прави лицензиран превод (АКО желаете от нас) и се носи в НАП за да бъдат “изчистени” ( т.е. да се удостовери факта, че студента е в РЕДОВНО обучение и държавата пак да започне да ги плаща, до завършване на образованието му).

Забележка: Дадените съвети от МИС ДИАМАНДИЕВА ООД са препоръчителни! Нямаме претенции да бъде ВСИЧКО необходимо. Всеки студент има свободата САМ да прецени, какво да приготви и вземе със себе си в чужбина.

 

 

За всички настоящи и бъдещи клиенти:

Не се бавете излишно и не чакайте последния срок за подаване на апликациите!!!!

НАБЛИЖАВАЩИ СРОКОВЕ:

 • Великобритания 2018/2019 - 15 януари 2018;
 • Италия (Университет Бокони) - 15 януари 2018;
 • Холандия (за университети с децентрализиран прием) - 15 януари 2018;
 • Швеция - 15 януари 2018;
 • РИрландия - 1 февруари 2018, до 20 януари 2018 с редуцурана такса за подаване на аликацията. 

 


Ако желаете да планираме и проведем БЕЗПЛАТНА консултация по възможности и процедури при кандидатване за образование в чужбина - моля свържете се с нас за да визираме ден и час ИЛИ 

 НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ за час за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ-ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА он-лайн СЕГА!

    


 За нашите клиенти - моля следете новините и секция "Важни съобщения" на уеб сайта ни и нашите БЛОГ-ове

http://blog.msdiamandieva.com и http://evropeiskoobrazovanie.blog  за да бъдете информирани!

Milen-Vasil.jpgVanya-Damyana.jpgVanya-and-Dessita-Lancaster-University.pngVanya-Rado.jpgVanya-and-Miroslav-Exeter-Univeristy.pngVanya-and-Mariya-Boshova-Tilburg-Univeristy.pngVanya-and-Svilena-Kent-Univeristy.pngMilen-Yana.jpgVanya-Ivelina.jpgVanya-Toni-Yoanna.jpgMilen-Micheva.jpg

Protected by Copyscape